fredag 11 juli 2008

Sno stilen...




...brukar det stå i modemagasin och damtidningar i anslutning till ett fotografi på någon snygg och välekiperad kändis. Så tipsas vi om liknande kläder som finns att få tag på i vår närhet och till rimliga (oftast) priser.

Den här stilen tycker jag ni ska sno. Maria Wetterstrand får bara två stjärnor av Aftonbladets modeexpert och jag är böjd att hålla med om att hon knappast är Almedalens snyggast klädda - men sett ur ett etiskt och miljömässigt perspektiv får hon fyra starka stjärnor. Snällt mot plånboken är det också, att anamma hennes shoppingstil - ingen slit och slängmentalitet här inte :)

Kuyichi - som Wetterstrands lånade tröja kommer ifrån - har riktigt snygga kläder. Företagets ambition är att kläderna skall vara rättvist handlade och att miljöhänsyn skall tas i produktionen. Ett av mina absoluta favoritmärken! Du hittar deras kläder på Ekovaruhuset i Stockholm (för fler återförsäljare se Kuyichis hemsida). Kuyichi har dock en hel del kvar att jobba med - Clean Clothes Campain för fram konstruktiv kritik.

Det är verkligen inte helt enkelt att vara en medveten konsument, men genom att handla kläder från Kuyichi och andra företag med en ambitiös målsättning vad gäller socialt och miljömässigt ansvar visar vi att detta är en viktigt fråga för oss som konsumenter och förhoppningsvis bidrar vi till att processen går åt rätt håll... Ett steg i taget....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar